Piltsberg_logo

Maailma kõige kergem ülesanne?! Yeah, right!

Mul tuli tunne! Jah, Sa lugesid paganama õigesti. Nii üllatav, kui see ka ei tundu, võivad ka meesterahvastel olla tunded. Isegi meil, muidu tuimadel puhast maatõugu tagasihoidlikel eesti meestel, on tunded. Kuigi tihti võib mulje jääda, et mõni suvaline rändrahn kuskil võsas oskab neid paremini välja näidata. 

Mul tuli peale selline tunne, et teeks Katule ühe üllatuskingi. Ikka selleks, et talle head meelt valmistada. Üllatuskinke teha on üsna raske, kui sa ei tunne inimest. Õnneks olen ma nende kaheksa kooselu aasta jooksul kõvasti Katu kohta andmeid kogunud ja nii mõndagi kõrva taha pannud. Selles valguses ei tundugi väga keeruline üllatuskinki teha olevat. Panen kogutud andmed valemisse ja saan ühe elu vägeva kingituse. Kõik oleks muidu ülimalt lihtne, kui seal võrrandis ei oleks ühte segadust tekitavat muutujat. Selleks segaduse tekitajaks on asjaolu, et Katu on NAINE! 


Lilled on vähesed asjad, millega ei anna väga mööda panna.

Ärge mind nüüd hukka mõistke, et siin üldistama hakkan. Lihtsalt minu isiklik kogemustepagas on näidanud, et meestele üllatuskingitust teha on tuhat korda lihtsam, kui naisterahvale. Näiteks tean, et semule meeldib kala püüda. Selge värk, ostan talle landi. Üllatusmomendi saavutan sedasi, kui sokutan selle talle enne autosse istumist tagumiku alla. Tulemus võib küll veidike haiget teha, aga on kindlasti üllatav. Lisaks hoiab tulitav tagumik pikalt kingitust meeles. 

Katu puhul on asi vähe keerulisem. Ja siinkohal on mul vaja naised teie, kui ekspertide, abi. Ehk leiame koos selle perfektse üllatuskingituse. Alustan sellest, et mida ma Katu kohta tean. Võin raudkindlalt öelda, et Katule megalt meeldivad üllatuskingitused. No kellele ei meeldiks. Ainuke jama selle asja juures on see, et talle ei meeldi, kui need üllatusena tulevad… See teeb üllatusmomendi nüüd veitsa keeruliseks, kas pole? 


Vikerkaarevärviliste lilledega ei saa Katu juures pange panna?! Äkki peakski regulaarselt hunnik neid koju tooma, sest olen näinud, et selliste lilledele peale Katu ainult ohib rõõmust?

Kindlasti peaks see olema ASI! Ma olen siin katsetanud aegade jooksul õhtusöökide, ürituste ja spa puhkustega, aga need ajavad ta üllatuse asemel hoopis stressi. Sellised ootamatud minekud ja otsused Katule absoluutselt ei sobi. Ma olen jälle vastupidi selline “viimase pileti” tüüpi vend, kes võib vabalt käed taskus lennujaama sisse astuda ja suvalise lennu peale hüpata. Eriti mõnusaks teeks asjaolu, et alles maandumisel selguks sihtkoht. Ehk siis Katule ei sobi üllatuseks elamus, vaid see peab olema konkreetne asi. 

Kindlasti peab see olema mingi asi, mida ta väga tahaks endale saada. Sellega on jälle see lugu, et üpris tihti ei ole Katu kindel, kas ta seda päriselt ka soovib või oli see lihtsalt tunne. Sellega võin ka täiesti pange panna. Näiteks kingin talle maakera kõige ägedama salli. Iga kord kui sõbranna seda kannab, näen kuidas Katust õhkub ihalust seda salli ise kanda. Paraku kingituse kättesaamisel tuleb välja, et see polegi nii äge, sest sõbrantsil juba on selline. Meestel jookseb siinkohal juhe korralikult kokku. Kui mulle meeldib semu äge pusa ja Katu mulle samasuguse kingib, oleksin ma uhkusest lõhki minemas, et saan semuga ühtekas olla. 

Asja puhul on jälle hästi oluline see, et see asi peaks olema täpselt sellise välimusega nagu ta seda soovib. Oluline on, et tegelikult ei tohiks ei kingituse tegija ega ka Katu ise seda enne kingituse kättesaamist teada. Kuidas tundub? Täitsa teostatav onju 🙂 


Kes see siis aru saab, kas see nägu on tõesti üllatunud või ta teeskleb ja mõtleb: \”Tubli poiss, vähemalt sa üritasid!\”.

Ostes üllatuskingituseks uue ebamaiselt stiilse veekeetja võin inimese tuju totaalselt nulli keerata sellega, et panin värviga korralikult mööda. Omast arust jälgisin kõiki vajalikke reegleid, et sobiks köögi värvi harmooniasse ja kattuks Katu lemmik värvitoonidega, aga kurja, oleks ikka pidanud enne läbi arutama selle asja. Kuidas sa alustad teemat keedukannu värvitoonide sobivusest meie köögiga nõnda, et see oleks päeva lõpus totaalne üllatus??? Peen kunst ma ütlen… 


No selle kingitusega saime kamba peale hakkama ja see läks kümnesse!

Kallid naised, aidake nüüd mind hädast välja. Kuidas teha üllatust, mis ei tule üllatusena ja mis oleks selline, mis ilgelt Katule meeldiks, aga ta päris täpselt ei tea, mis talle just parasjagu meeldib. Kindlasti ei tohi see olla ehe või riideese või mõni mu vidin, aga samas peab olema ASI. Ja see peab olema õige suuruse, kuju ja värviga, aga midagi, mis oleks üllatus. Võib olla on mul siin valemis midagi märkamata jäänud või lihtsalt on tegemist nii ulmelise süsteemiga, mida ma mehena ei suuda välja raalida.


Help, pliiiiis!

*PS! See blogi on tulnud Katule täieliku üllatusena, aga samas luges selle Katu igaks juhuks üle ja on andnud totaalse nõusoleku, sest tal ei ole ühtegi vastuväidet selle teema kohta!

Ta on öelnud ka, et ei vaja mingeid kingitusi, aga ma ju tean, et ta valetab. Või ei valeta?!

✫ Ole kursis Piltsbergide tegemistega, viska Facebookis like ja jälgi meid Instagrammis ja YouTubes! Kui Sulle see lugu meeldis, siis jaga seda teistelegi. Sedasi inspireerime koos rohkemaid inimesi ja teeme maailma paremaks kohaks ✫